fredag 29. august 2014

Kjøkken, kopper og fat

Da vi kjøpte leiligheten så jeg ikke for meg noen av mine ting på kjøkkenet. Jeg setter pris på det minimalistiske og morderne. Ja, kanskje er det penest også - men å bruke gamle møbler, kopper og fat er like naturlig for meg som å drikke vann. Jeg bare må det.
Den gule lampa fant vi i sommer og var det siste jeg trengte før mine tanker om at kjøkkenet har tilhørt noen andre ble borte. Nå er det bare vårt.
 Hylla fikk jeg gratis fra en mann på auksjon, han ville bare ha noe hyllen var satt sammen med. Jeg takket ikke nei, spesielt siden jeg egentlig hadde tenkt til å by på den.



I vinduet er det de friske fargene som rår. Fjøla er noe av det jeg er mest glad i på hele kjøkkenet; Grand Cru fra Rosendahl, laget av bambus. Konglene er plukket av Kaia på vei hjem fra barnehagen.

Den spesielle skåla har jeg arvet fra min bestefar. Han hadde egen kolonial som solgte kaffe, og han fikk nok denne som takk fra Dollar-kaffe som trofast kunde. Jeg har en fløtemugge i samme kaffebønne-mønster. 

Det er mye vasking på kjøkkenet for tiden. Kaia blir straks 1,5 år gammel, og ikke bare vil hun - hun skal spise selv. Tiltross for alt sølet så synes jeg hun er kjempeflink.

 Barnetallerkener er det nye jeg samler på, det er så uendelig mange fine:
Noen motiver som er kjent fra barndommen?