mandag 27. februar 2012

Pappa,


som for meg er verdens beste forsørger, kritiker, kunstner og trompetspiller..
GRATULERER MED DAGEN!

torsdag 16. februar 2012

Brygging med håndfilter

Det begynner å bli en god stund siden jeg satt denne håndbryggeren på ønskelisten min. Onsdag for en uke siden kjøpte jeg en i hverdagsgave til mannen min. Ja, det er han som er kaffebryggeren hjemme hos oss.  Jeg elsker å lage kaffe, men etter 200 kopper på jobb - så gir jeg gjerne jobben fra meg på hjemmebane. Selv om aeropressen er min beste venn, så er Hario V60 er kjekk kamerat å ha når man skal brygge til to.


 Det er enkelt å lage god kaffe:

1. Hell kokt vann gjennom filteret. Dette gjør at du blir kvitt papirsmak og for å varme opp filterholderen og kanna. Husk å hell vannet ut før du starter med kaffebryggingen.

2. Finn riktig kvernegrad for kaffen. Alle kverner er forskjellig, så man må bare prøve seg fram. Kvern finere enn til vanlig trakter. Jeg bruker et par hakk finere enn medium på Wilfa-kverna mi.

3. Beregn 65 gr kaffe per liter vann. Bruk kjøkkenvekt, øyemål hører fortiden til.

4. Sett kanna og filteret med kaffe i på vekta, nullstill vekten slik at alt som blir målt er vannet.

5. Hell litt vann over kaffen slik at alt blir vått. Det er dette vi kaller blooming eller pre infusion på "fagspråket". Vent i 20 sekunder, og la kaffen trekke inn vannet. 

6. Hell resten av vannmengden du trenger sakte og jevnt. 

Når alt vannet har trukket igjonnom kaffen er målet at kaffegruten har en jevn overflate. Er det et søkk på midten så har du ikke fått fult utbytte av kaffen som ligger på siden av filteret.

 And thats that.

Min fine kannesamling som jeg endelig kan ta i bruk.

torsdag 9. februar 2012

Say cheeeese!

Mitt nydelige lille kamera, kjøpt i Williamsburg.

tirsdag 7. februar 2012

Lykke er..

..at det plutselig kommer en pakke på døra.

I går kveld ringte det på hos oss. Ute stod det en kald dhl-mann med en pakke. En forsinket bryllupsgave fra noen av Øyvinds venner i Australia. Gavene falt så øyeblikkelig i smak at jeg ropte: 
De ha vært på bloggen min!
 To nydelige skåler. Perfekt til druer og lørdagssnop.

 Fire detalj-rike tallerkener, som jeg håper blir familiens favoritter i generasjoner. 
Alle av merket West Elm som jeg garantert blir å handle mer fra.

In English to the people behind this big surprise: Thank you so very much! It's amazing how you have found something that we are not only thankful for - but SUPER EXCITED to have in our kitchen. 
You made our day!

lørdag 4. februar 2012

Somebody That I Used to Know

Tenk om media kunne brukt mindre tid å kommentere dårlig musikk og musikkvideoer
- og heller brukt tid på å fremheve musikk som dette.

Magisk.

torsdag 2. februar 2012

Kilder til inspirasjon

Jeg våger meg til å si det: jeg har alltid vært en kreativ person. 

Det startet kanskje mest som herming. Et smådesperat ønske om å være like flink til å tegne, male og skrive som storebror og pappa. 

Men nå er det mitt eget behov for å gjøre som driver meg, men med stor inspirasjon fra ting jeg ser rundt meg og leser om. 
Dette kom jeg til å tenke på i kveld da jeg satt meg ned med rom 1-2-3. Det eneste bladet jeg noen gang har abonnert på. Det er en stor inspirasjonskilde, og får meg til å gå på jakt etter kreative løsninger jeg kan gjennomføre hjemme. 

 Det er blogger, kreative butikker og blader som dette som inspirerer meg til å..

 ..sy mine egne putetrekk.

 ..lage dekorative vimpler.

..bruke restene av papiret til bryllupsinvitasjonene for å pynte opp blikkboksene på pulten min.

 ..lage mat fra bunnen av for å vite hva jeg spiser - og fordi det smaker best.

 ..bruke gavepapir for å få grå og kjipe permer til å ikke være grå og kjip. 

..kjøpe små detaljer, som gule knagger, for å gjøre leiligheten til vår og bare vår - som om ingen andre har bodd her før.