fredag 20. mars 2009

Drømmedesign

Det bor en liten interiørdesigner i meg. Den har litt lyst å gå på skole og bli flink, men det er litt dumt å gå fra et usikkert yrke til et annet i disse tider. Det får forbli en hobby.

Hver dag drømmer jeg meg litt bort, og planlegger små detaljer jeg må ha med i bygningen jeg til slutt ender opp i. Guri, som jeg gleder meg! Jeg har lenge brukt mobilkameraet mitt til å ta bilder av løsninger jeg liker, både fra plasser jeg er og designbladerblader jeg ser i.

Noen mobilbilder fra blader på kaféer:
(Jeg er stolt av å ikke være en av dem som river ut en side på et blad jeg selv ikke eier, det er så dårlig gjort, det!)

Jeg har alltid vært glad i murstein og peis, her er en fin løsning for peis på kjøkkenet. Ofte blir det veldig mye murstein, og rommet kan føles mørkt og tett.  På dette bilder liker jeg balansen, rommet er fortsatt lyst.


Tviler jo på at jeg noengang vil ha et rom stort nok til å gjøre dette, men tanken på en så åpen kjøkkenløsning, der gjester kan sitte og kose seg med et glass vin mens jeg står og lager mat uten å måtte se rett i veggen - det frister!

Ellers er jeg også veldig opptatt av programmet "Drømmedesign" som går på kanal Fem. Her møter man mennesker med store drømmer og planer for deres nye bygg og dets innhold. Programmet følger dem gjennom hele prosessen. Den tunge byggetiden der det alltid dukker opp problemer som sprenger budsjettet og det nydelige resultatet der de selv mener det var verdt hele marerittet. Veldig spennende, synes jeg!

Jeg noterer også ned navn og nettadresser til ting jeg liker eller finner interessant. Her er linker til tapet dronningen Tracy Kendall, treverk fra langlo, hus av arkitekt Perter Huf og fantastisk mosaik av Bisazza.

http://www.tracykendall.com
http://www.langlo.no
http://www.huf-haus.com
http://www.bisazza.com

Det finnes så mye spennende!

1 kommentar:

  1. Hehe, jeg er sånn som kan finne på å rive ut sider fra blader på kafeer. Men det er vel å merke KUN dersom det som står på baksiden ikke er særlig spennende eller tilhører en annen artikkel.

    Drømmedesign på FEM er forøvrig TOPP! Bare kjipt å ikke ha den kanalen... I envy you..

    SvarSlett