mandag 2. februar 2009

Fine, gamle ting.


Jeg er skikkelig glad i gamle ting. Heldigvis er jeg er velsignet med en familie som er/har vært flink å ta vare på ting, og hjemme på vår 150 år gamle gård står fjøset fullt med gamle møbler og ting som venter på at jeg skal få meg et ordentlig hjem. Min bror har blitt voksen og kjøpt seg et fantastisk gammelt hus på landet. Denne helgen fikk han tilsendt møbler fra Tromsø, og sammen med de kom det en liten skatt til meg også.

Et skrivebord med en innebygd Singer-symaskin, som kan legges ned i pulten etter bruk. Hvor kult er ikke det? Har dessverre ikke fått prøvd den enda, så jeg krysser fingrene for at det er liv i den. Det hadde vært noe!
Fra før av har jeg spisestue-møbler jeg har arvet av min morfar. Han var veldig glad i historie, og har skrevet historien til disse møblene på baksiden av hjørneskapet. Da vi flyttet inn her på Skarnes i august skrev jeg fortsettelsen - på hvor skapet har stått i alle årene etter det, sammen med stoler, bord og en stor sjenk, kom opp til Tromsø på 1940-tallet. Har blitt mange steder etterhvert.
Og flere skal det bli.


4 kommentarer:

  1. Å, dette er kjempekosleg! So heldig du er som har tilgang til so mange gamle ting, og so lurt å kunne følgja historien på den måten! Eg har og ei gamal singermaskin, men den er berre frå 60/70-talet og bråkar som eit uver, ikkje det minste sjarmerande...

    SvarSlett
  2. Jeg prøver meg jeg og! www.tonemam.blogspot.com er stedet!

    SvarSlett